Vår historia

Lusitano 3000R är en bil för dig som söker någonting helt unikt! Vi tillverkar Lusitano 3000R i begränsade utgåvor och enligt varje kunds specifika önskemål. De första 10 bilarna tillägnas vår historia och döps till Signature Series. 3000R representerar klassiska sportbilsegenskaper med sköna tidlösa linjer i kombination med prestanda och komfort, en bil att njuta av som ger dig glädje och som berör dina sinnen. Varje Lusitano 3000R är byggd för hand med kvalitet och omsorg av vårt dedikerade team. Det är vårt ansvar att den 3000R du valt blir en helhetsupplevelse för lång tid framåt.

Vår vision

Vi uppfyller drömmen om att äga en äkta sportbil

Vår affärsidé

Att tillverka en klassisk sportbil vars egenskaper kombineras med dagens krav på prestanda, tillförlitlighet och säkerhet

Vår kultur

Företaget andas och lever de sanna värdena hos en framgångsrik tillverkare av sportbilar. Kvalitet och passion hand i hand i allt vi företar oss samtidigt som vi skapar verkligt värde för våra intressenter.

Lusitano Cars, som är helt finansierat av investerare och entreprenörer med bred erfarenhet, bildades 2014 då tillgångar och rättigheter efter den svenska tillverkaren Indigo Cars förvärvades.

2014- 2018 Utveckling av Lusitano 3000R

Sedan 2014 pågår utvecklingen av 3000R. En sportbil med sitt DNA från svensk teknik och klassiska sportvagnsvärderingar.

Drivlina
Lusitano 3000R är försedd med rak sexcylindrig motor på 2,9 liter med assistans av dubbelturbo. Med sin effekt på hela 306 hk och närmare 500 Nm varav 420 Nm redan vid låga 1800 varv, levererar motorn körglädje och prestanda på hög nivå. Motorn är baserad på svensk beprövad teknik. Specialanpassningar för montering i längdled och för att klara högre G-krafter har fått vidtas. En ny elektrisk arkitektur har skapats både kring motorstyrning samt till bilen i övrigt. Tillsammans med konfigureringen av bilens styrsystem uppnås en karaktär med sportig respons som lämpar sig för modern GT körning. Motorn är godkänd enligt emissionskraven i Euro 6 WLTP.

En trend bland sportbilsentusiaster är att söka sig tillbaka till klassiskt manuella växellådor. Ett naturligt val för Lusitano 3000R föll därför på ”5 speed – Stick Shift”. Tillsammans med torrkoppling garanterar detta föraren en förstärkning av den totala upplevelse och retroflört som bilen så framgångsrikt signalerar.

Chassi och hjulupphängning
Med smarta deformationszoner i en galvaniserad stålrörskonstruktion uppnår bilen moderna krav kring krocksäkerhet och vridstyvhet. Den karaktäristiska push-rod fjädringen i framvagnen med tvärställd kompositbladfjäder känns igen från tidigare generation. En nyutvecklad aluminiumtank med viktförskjutningsskott och förbättrad packning har resulterat i en lägre tyngdpunkt och stabilare bakvagn med multi-link, som likt framvagnen har en tvärställd kompositbladfjäder.

Naturligtvis har även andra områden uppdaterats t.ex. elsystemet, interiör, instrumentering, bromsar, cabriolet-mekanism, aerodynamik, belysning, exteriör design, fram- och bakljus.